Nawigacja

Kontakt

  • Społeczna Szkoła Podstawowa w Ładzinie
    72-518 Ładzin 56
  • 91-3264022
    91-3264220
    fax 913264022

Witamy na naszej stronie!

      

Przekaż 1% podatku na Stowarzyszenie Rozwoju Wiosek Wyspy Wolin, organ prowadzący Społeczną Szkołę Podstawową w Ładzinie, pomóż uczyć się dzieciom.

Nasz KRS : 0000167023

Z góry serdecznie dziękujemy za każdą złotówkę!

Czwartek 20.09.2018

Czwartek 20.09.2018

OBOWIĄZEK INFORMACYJNY

 

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urzęd. Unii Europ. z dnia 04.05.2016 r. L 119/1), dalej jako „rodo”, Społeczna Szkoła Podstawowa w Ładzinie, informuje, iż:

 

1)      Administratorem Danych Osobowych Pana/Pani jest Społeczna Szkoła Podstawowa w Ładzinie,  72-518 Ładzin 56, dalej jako „ADO”;

2)      Inspektorem Ochrony Danych (IOD) jest Pani Karolina Kaczmarek, tel. kontaktowy: 537-570-007; e-mail: karolina.kaczmarek@caro-iodo.pl;

3)      dane osobowe uczniów i rodziców są przetwarzane w celu realizacji zadań ustawowych i statutowych przez ADO; prawnie uzasadnionymi interesami ADO jest konieczność realizacji w/w zadań;

4)      dane osobowe są udostępniane odbiorcom danych w rozumieniu art. 4 pkt. 9 rodo. Dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem;

5)      dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres w zakresie niezbędnym do realizacji celów przetwarzania danych osobowych/wynikający z prawa wewnętrznego/ z przepisu prawa powszechnie obowiązującego;

6)      przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania;

7)      ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych  (PUODO), ul. Stawki 2 00-193 Warszawa, tel. 22 531 03 00, fax. 22 531 03 01, e-mail: kancelaria@puodo.gov.pl;

8)      Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez ADO, w tym profilowaniu przy realizacji umowy/zadań ustawowych i statutowych;

9)      podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne, ale niezbędne w celu realizacji zadań ustawowych i statutowych/zawarcia umowy.

 

Statystyki odwiedzin

liczba odwiedzin: 14196

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI:

  • Serdecznie dziękujemy Pani  Renacie Hengielskiej - mamie Antka z klasy III - za udział w konkursie organizowanym  przez firmę produkującą pomoce szkolne i zdobycie nagrody dla uczniów.

    Konkurs  polegał  na  opisaniu  zespołu klasowego i szkoły swojego dziecka. 

    Oto  fragment listu: "Mój synek właśnie otrzymał promocję do klasy III  w  Społecznej Szkole Podstawowej w Ładzinie. Jest to mała szkoła, klasa składa  się tylko z 12 uczniów. Mają świetną Panią wychowawczynię, uczniowie wręcz  ją  uwielbiają, potrafi przekazać wiedzę dzieciom, a przede wszystkim dodatkowo  uczy  ich  wrażliwości, miłości do zwierząt i przyrody (...)Klasa jest  zgrana,  związana  bardzo emocjonalnie ze sobą, każdemu życzę, aby był tak  zadowolonym  ze  szkoły  i  rówieśników,  jak mój syn. A jeśli syn jest szczęśliwy, to i ja jestem szczęśliwa, dzięki temu nauka lepiej idzie (...)"

  • Po raz szesnasty w Społecznej Szkole Podstawowej przywitaliśmy nowy rok szkolny . Po uroczystym otwarciu, uczniowie starszych klas złozyli życzenia : samych piątek i szóstek braci uczniowskiej , klasie ósmej powodzenia na egzaminie końcowym a pierwszakom wkroczenia z uśmiechem w nowe obowiązki uczniowskie, nauczycielom dobrej wspólpracy. Do życzeń dołączył się Zarząd SRWWW. Na koniec pożegnaliśmy wakacje wspólnie odśpiewaną piosenką .

     

      Nowy Rok Szkolny 2018/2019 - Obrazek 1 Nowy Rok Szkolny 2018/2019 - Obrazek 2
  • Dyrektor Społecznej Szkoły Podstawowej w Ładzinie zaprasza na uroczyste rozpoczęcie roku szkolnego 2018/2019

    w dniu 3 września 2018r. (poniedziałek)

    9:15 –   Msza Św.

      10:00 –  spotkanie w szkole - punkt przedszkolny,

    oddział zerowy  i   klasy  I - VIII

     

    Wyjazd autobusu szkolnego o  8:45 trasą: Wolin, Mokrzyca Mała, Unin, Kodrąb, Warnowo – szkoła)

    Wyjazd powrotny ze szkoły około: 11:00

  • W stadninie pani Renaty

    W ostatnim tygodniu roku szkolnego uczniowie klasy II odwiedzili stadninę Pani Renaty w Ładzinie. Bliski kontakt z koniem i możliwość jazdy na nim był ogromnym przeżyciem. Serdecznie dziękujemy Pani Renacie Nesteruk za mądrą i ciepłą lekcję obchodzenia się z końmi.

          Wychowawczyni klasy II

    Zapraszamy do galerii zdjęć: W stadninie pani Renaty - Obrazek 1

  • Za GS24: "100-lecie niepodległości to także setna rocznica nadania Polkom praw wyborczych. Dlatego rok 2018 jest w naszym województwie Rokiem Kobiet. Kluczowym wydarzeniem jest plebiscyt „Głosu” i Urzędu Marszałkowskiego - Kobieta Roku. Plebiscyt jest skierowany do wszystkich kobiet w województwie zachodniopomorskim."

    Pani dyrektor Zofia Mimier kandyduje do tego tytułu. Aby zagłosować na naszą Panią dyrektor wyślij sms pod numer 72355 o treści KR.87

    Głosowanie rozpoczęło się 22 czerwca i b
  • Wycieczka do Świnoujścia.

    12  czerwca  uczniowie klasy II zwiedzali Port Wojenny w Świnoujściu i przy okazji   poznawali   pracę  żołnierzy  Marynarki  Wojennej.  Dzieci  zostały oprowadzone  przez  panią marynarz po okręcie transportowo-minowym "Gniezno" oraz  przez  pana  podporucznika  po  trałowcu "Resko". Miały również okazję obserwować  żołnierzy  w  ich codziennej,odpowiedzialnej pracy i służbie. Po takiej  wycieczce  wśród  dzieci  znalazło  się wielu chętnych do zostania w przyszłości żołnierzami-marynarzami smiley

  • 8  czerwca  uczniowie  klasy  II  wybrali  się  pociągiem do Międzyzdrojów.
    Zwiedzili Muzeum Wolińskiego Parku Narodowego,czerpiąc sporą dawkę wiedzy na temat  wybrzeża  Bałtyku.  Później  bawili  się  na  olbrzymim placu zabaw i spacerowali  plażą w stronę międzyzdrojskich klifów. Pogoda dopisywała, więc w  drodze  powrotnej  wszyscy schłodzili się pysznymi lodami.

    Wycieczka była bardzo udana!.

    Wycieczka klasy II - Obrazek 1 Wycieczka klasy II - Obrazek 2 Wycieczka klasy II - Obrazek 3 Wycieczka klasy II - Obrazek 4 Wycieczka klasy II - Obrazek 5 Wycieczka klasy II - Obrazek 6

  • Dnia 30 maja w Społecznej Szkole Podstawowej w Ładzinie odbył się festyn rodzinny grupy zerówkowej i przedszkolnej. Dzieci z wychowawczyniami przygotowały program artystyczny i upominki dla rodziców . Następnie odbyły się rodzinne zawody sportowe a na koniec wspólne grilowanie i słodki poczęstunek. Dziękujemy wszystkim rodzicom za przybycie i pomoc w tym wesołym dniu.
      Postaw na rodzinę. Festyn. - Obrazek 1 Postaw na rodzinę. Festyn. - Obrazek 2 Postaw na rodzinę. Festyn. - Obrazek 3 Postaw na rodzinę. Festyn. - Obrazek 4 Postaw na rodzinę. Festyn. - Obrazek 5
  • Postaw na rodzinę
    6 czerwca w Świetlicy Wiejskiej w Ładzinie odbyło się wielkie rodzinne
    spotkanie w ramach ogólnopolskiej kampanii "Postaw na rodzinę!". Uczniowie
    klas I-III, pod kierunkiem wychowawczyń, przygotowali pełen radości i ciepła
    występ pod tytułem "Jak mama tatę poznała". Rodzice, dziadkowie, ciocie i
    wujkowie, a także dzieci z Punktu Przedszkolnego "Zielony Listek", wielkimi
    brawami nagrodzili młodych aktorów. Na koniec wszyscy poczęstowali się pysznym ciastem.
    Dekoracje przygotowała pani Karin
  • 30  maja 2018 r. uczniowie klasy II z wychowawczynią podsumowali całoroczny projekt  "Czytamy  Lektury".  W  ciagu  roku  każde  dziecko  przeczytało  i opracowało,  tworząc  Metryczkę Lektury, 6 książek do wyboru z listy lektur.
    Dzieci  w  czasie  3 dni kończących realizację projektu wykonywały zadania i brały   udział  w  Turnieju  Mistrzów  Lektur,  zdobywając  złote  baloniki. Mistrzyniami  Lektur  zostały: 1. Amelka Pobłocka - 11 baloników, 2. Urszula Gałandziej  - 10 baloników, 3. Lena Sawczuk - 9 baloników. Wszyscy uczniowie zostali  obdarowani  dyplomami  i nagrodami w postaci gier oraz poczęstowani słodkościami   przez   Panią  Dyrektor.  Gratulujemy!

Napisz do nas

Jeśli masz jakieś pytania do naszej szkoły, wyślij wiadomość przy użyciu formularza kontaktowego.
Imię*:
Nazwisko*:
Twój e-mail*:
Pytania, uwagi*:
Proszę przepisać tekst z obrazka*:
wczytywanie danych z serwera, proszę czekać
* oznacza pole wymagane