Nawigacja

Kontakt

  • Społeczna Szkoła Podstawowa w Ładzinie
    72-518 Ładzin 56
  • 91-3264022
    91-3264220
    fax 913264022

Witamy na naszej stronie!

      

Przekaż 1% podatku na Stowarzyszenie Rozwoju Wiosek Wyspy Wolin, organ prowadzący Społeczną Szkołę Podstawową w Ładzinie, pomóż uczyć się dzieciom.

Nasz KRS : 0000167023

Z góry serdecznie dziękujemy za każdą złotówkę!

Poniedziałek 19.11.2018

Poniedziałek 19.11.2018

OBOWIĄZEK INFORMACYJNY

 

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urzęd. Unii Europ. z dnia 04.05.2016 r. L 119/1), dalej jako „rodo”, Społeczna Szkoła Podstawowa w Ładzinie, informuje, iż:

 

1)      Administratorem Danych Osobowych Pana/Pani jest Społeczna Szkoła Podstawowa w Ładzinie,  72-518 Ładzin 56, dalej jako „ADO”;

2)      Inspektorem Ochrony Danych (IOD) jest Pani Karolina Kaczmarek, tel. kontaktowy: 537-570-007; e-mail: karolina.kaczmarek@caro-iodo.pl;

3)      dane osobowe uczniów i rodziców są przetwarzane w celu realizacji zadań ustawowych i statutowych przez ADO; prawnie uzasadnionymi interesami ADO jest konieczność realizacji w/w zadań;

4)      dane osobowe są udostępniane odbiorcom danych w rozumieniu art. 4 pkt. 9 rodo. Dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem;

5)      dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres w zakresie niezbędnym do realizacji celów przetwarzania danych osobowych/wynikający z prawa wewnętrznego/ z przepisu prawa powszechnie obowiązującego;

6)      przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania;

7)      ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych  (PUODO), ul. Stawki 2 00-193 Warszawa, tel. 22 531 03 00, fax. 22 531 03 01, e-mail: kancelaria@puodo.gov.pl;

8)      Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez ADO, w tym profilowaniu przy realizacji umowy/zadań ustawowych i statutowych;

9)      podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne, ale niezbędne w celu realizacji zadań ustawowych i statutowych/zawarcia umowy.

 

Statystyki odwiedzin

liczba odwiedzin: 17160

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI:

  • Dnia 06 listopada 2018 r., w Szkole Podstawowej nr 2 im. L Teligi w Kamieniu Pomorskim, odbył się konkurs "Droga do Niepodległej. Historia Polski 1795-1918". Gratulujemy II miejsca naszej uczennicy klasy VII Ilonie Osmałek i nauczycielowi historii Panu Krzysztofowi Szyszce.

     - Obrazek 1

  • Bieg na 100-lecie Niepodległości Polski
    Dnia 08 listopada 2018r. nauczyciel WF, pani Magdalena Frankowska, zorganizowała bieg na 100-lecie Niepodległości Polski. W biegu brały udział dzieci z Punktu Przedszkolnego "Zielony Listek", rocznego oddziału przygotowania przedszkolnego oraz uczniowie klas I-VIII.    Nasi zwycięzcy: Bieg przedszkolaków -Dominik Żochowski Zerówka -Oliwier Tankowski   Grupa młodsza klasy I-II I miejsce Joanna Tankowska II miejsce Alicja Sawczuk   Klasy III-VI dziewczynki : I miej
  • "Jestem sobie przedszkolaczek,  nie grymaszę i nie płaczę, na bębenku sobie gram,  ram tam tam, ram tam tam ."   Tą radosną piosenką rozpoczęło się pasowanie na przedszkolaka, które odbyło się 30 października w naszym punkcie przedszkolnym "Zielony Listek".   Pasowanie na przedszkolaka - Obrazek 1 Pasowanie na przedszkolaka - Obrazek 2 Pasowanie na przedszkolaka - Obrazek 3 Pasowanie na przedszkolaka - Obrazek 4
  • Dnia 18.10.2018 r. odbył się próbny alarm przeciwpożarowy z udzialem strażaków z Komendy Powiatowej Państwowej Straży Pożarnej w Kamieniu Pomorskim.

     

     - Obrazek 1

  • Dnia 17.10.2018r. po raz kolejny odbyły się w naszej szkole zajęcia z robotyki i elementów programowania. Ile radości i satysfakcji przysparzają zobaczcie sami :)

     

    Zapraszamy do galerii zdjęć z zajęć --> Zajęcia z robotyki - Obrazek 1

  • 15 października w naszej szkole z okazji Dnia Edukacji Narodowej odbył się „Koncert Życzeń” dla nauczycieli i pracowników szkoły. Uczniowie przygotowali życzenia, piosenki i mini koncert gry na dzwonkach, pojawiły się utwory szkolne i światowe przeboje. Dziękując za pracę i trud włożony w ich nauczanie i wychowanie wspólnie zaśpiewali „Sto lat”.

    KONCERT ŻYCZEŃ - Obrazek 1 KONCERT ŻYCZEŃ - Obrazek 2 KONCERT ŻYCZEŃ - Obrazek 3  KONCERT ŻYCZEŃ - Obrazek 4 KONCERT ŻYCZEŃ - Obrazek 5 KONCERT ŻYCZEŃ - Obrazek 6

  • W trzeci weekend września 2018 setki tysięcy wolontariuszy w całej Polsce wzięło udział w akcji „Sprzątanie świata – Polska". Uczniowie naszej szkoły także przyłączyli się do tej akcji. 21 września wszystkie dzieci wyposażone w worki na śmieci, jednorazowe rękawiczki poszły zbierać śmieci. Każda klasa dostała do posprzątania nieduży teren w najbliższej okolicy szkoły. Była to wspólna lekcja poszanowania środowiska. Jej celem było promowanie nieśmiecenia, edukacja odpadowa oraz zainicjowanie działań, dzięki którym zmniejszy się nasz negatywny wpływ na środowisko.

  • W środę, 26 września, odbyły się wybory do Samorządu Uczniowskiego. W czasie apelu startujący uczniowie przedstawili swoje kandydatury, powiedzieli kilka zdań na swój temat: czym się interesują, jakie mają hobby, co zrobią dla uczniów i szkoły jeżeli zostaną wybrani do Samorządu Uczniowskiego. Następnie wszyscy uczniowie dostali karty do głosowania i oddali głosy na swoich kandydatów. Opiekun Samorządu Uczniowskiego wybrał komisję, która podliczyła głosy. Po podliczeniu głosów spotkaliśmy się ponownie aby ogłosić wyniki.

  • Dzień  Chłopca  w  naszej  szkole  był  dniem  wyjątkowym.  Oprócz pysznego poczęstunku   i   prezentów,  wszyscy  chłopcy  wzięli  udział  w  Konkursie Cukierkowym,  w którym wykazali się świetną umiejętnością słuchania czytanej literatury  i  znajomością  bohaterów  literackich.  Wygrali olbrzymi Puchar Cukierków!  Dodatkowo  pokazali, że posiadają nie tylko zalety umysłu, ale i ciała,   rozgrywając   dwa  emocjonujące  mecze  piłkarskie.  W  ten  sposób uczciliśmy   nie  tylko  Dzień  Chłopca,  ale  równiez  wzięliśmy  udział  w Ogólnopolskim  Dniu  Głośnego  Czytania i Europejskim Tygodniu Sportu. Brawo My! :)

  • Dzień przedszkolaka w rocznym oddziale przygotowania przedszkolnego.

    Zapraszamy do galerii zdjęć z Dnia Przedszkolaka w rocznym oddziale przygotowania przedszkolnego.

    Dzień przedszkolaka w rocznym oddziale przygotowania przedszkolnego. - Obrazek 1

Napisz do nas

Jeśli masz jakieś pytania do naszej szkoły, wyślij wiadomość przy użyciu formularza kontaktowego.
Imię*:
Nazwisko*:
Twój e-mail*:
Pytania, uwagi*:
Proszę przepisać tekst z obrazka*:
wczytywanie danych z serwera, proszę czekać
* oznacza pole wymagane